Coach4you
  Jij als leerling
  U als leerkracht
  U als ouder
  U als coach
  Steun ons
  Weblinks

Naar de brugklas!

Als je van de basisschool naar het voortgezet onderwijs gaat, verandert er veel. In groep 8 van de basisschool was je een van de oudsten, nu ben je weer een van de jongsten. Er is geen vaste meester of juf meer die jou goed kent, de lessen zijn anders en je krijgt een heel stel nieuwe klasgenoten. Ook wordt er meer zelfstandigheid van je verwacht en vaak zit je in meerdere lokalen. Dat moet je bijhouden in een agenda of planner.


Een brugklasser geeft tips! (filmpje)


Een coach voor jou?
Niet elk kind vindt de overstap naar de nieuwe school gemakkelijk.  Misschien ben je onzeker of heb je moeite om je aandacht bij de les te houden. Misschien kunnen je ouders je niet helpen bij het huiswerk of is er iets anders. Je loopt dan het risico om te blijven zitten of onnodig van school te moeten.
Mogelijk  heeft de leerkracht op de basisschool je verteld dat een coach je kan helpen in de brugklas bij het leren plannen en maken van huiswerk.  Dan is het fijn als er wekelijks een coach thuis op bezoek komt om je te helpen.

  • Denk je dat een coach je kan helpen?
  • Vind je het leuk om wekelijks bezoek te krijgen van een coach die je helpt?
  • Wil je graag goede resultaten halen op de nieuwe school?
  • Dan is een coach voor jou misschien een goed idee. (Je kunt hierover praten met je juf of meester.)


Lezen
Soms komt het voor dat kinderen een taal- en leesachterstand hebben. De beste manier om die snel weg te werken is door veel te lezen. Dat is dus heel nuttig. Maar lezen is ook heel leuk.
Als je niet weet wat je gaat lezen kun je bijvoorbeeld (samen met je coach?) zoeken op: 

Huiswerk
Als je van school komt is het natuurlijk lekker om na een drukke dag even uit te blazen. Kopje thee of zo en na een minuut of twintig toch aan de slag! Uitstellen werkt niet!
Onder de link zitten misschien handige huiswerktips om dit (vervelende?!) klusje te klaren!

Designed by Dorbeck webcreaties       powered by TotalProgress